Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Menu stołówki

 

Dzień Menu  

Poniedziałek

14.04.2025

 

 I Śniadanie:

 

Kanapka z pieczywa graham z masłem   

Składniki: chleb pszenny graham, masło ekstra  (z mleka)

Szynka wiejska   

Ser gouda tłusty  (z mleka)   

Sałata lodowa   

Składniki: sałata

Ogórek   

Pomidor   

Herbata owocowa   

Składniki: woda, cukier, herbata owocowa

Woda   

   

 

II Śniadanie:

Płatki orkiszowe na mleku   

Składniki: mleko krowie, 3,2% tłuszczu, płatki orkiszowe

Ananas   

 

Obiad:

 

Zupa fasolowa z ziemniakami   

Składniki: woda, ziemniaki, fasola biała, nasiona suche, marchew, pietruszka, korzeń, cebula, kiełbasa śląska, olej rzepakowy, czosnek, sól biała, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, majeranek

Makaron z twarogiem   

Składniki: makaron pszenny bezjajeczny, ser twarogowy chudy  (z mleka), cukier, masło ekstra  (z mleka)

Marchewka słupki   

Składniki: marchew

Kompot gruszkowy   

Składniki: woda, gruszka

Woda   

 

Podwieczorek:

Kanapka z masłem   

Składniki: chleb pszenno-żytni, masło ekstra  (z mleka)

Pasta z groszku   

Składniki: groszek zielony, mrożony, czosnek, oliwa, sól biała, pieprz

Rzodkiewka   

Ogórek kiszony   

Papryka czerwona   

Mleko krowie, 3,2% tłuszczu   

Kompot jabłkowy   

Składniki: woda, jabłko

Woda   

 

Wtorek

15.04.2025

I Śniadanie:

Kanapka z pastą twarogową ze szczypiorkiem   

Składniki: chleb pszenno-żytni, ser twarogowy półtłusty  (z mleka), jogurt naturalny, 2% tłuszczu  (z mleka), koperek, szczypiorek, masło ekstra  (z mleka)

Papryka kolorowa   

Kalarepa   

Marchewka słupki   

Składniki: marchew

Herbata owocowa   

Składniki: woda, cukier, herbata owocowa

Woda       

                    

 

II Śniadanie:

Płatki jęczmienne na mleku   

Składniki: mleko krowie, 3,2% tłuszczu, płatki jęczmienne

Arbuz               

 

Obiad:

Zupa z lanymi kluskami   

Składniki: woda, kurczak, tuszka, marchew, pietruszka, korzeń, seler korzeniowy, por, jaja kurze całe, koperek, mąka pszenna, typ 450, natka pietruszki, liść laurowy, ziele angielskie, sól biała, pieprz

Kotlet z kurczaka w panierce   

Składniki: mięso z piersi kurczaka, bez skóry, olej rzepakowy, jaja kurze całe, bułka tarta (pszenica)

Ziemniaki gotowane z masełkiem   

Składniki: ziemniaki, masło ekstra  (z mleka), sól biała

Kalafior, gotowany w wodzie   

Kompot jabłkowy   

Składniki: woda, jabłko

Woda   

 

Podwieczorek:

Strucla z makiem (pszenica, jajka, mleko)   

Kiwi   

Pomarańcza   

Mleko krowie, 3,2% tłuszczu   

Kompot owocowy   

Składniki: woda, mieszanka owocowa, mrożona, cukier

Woda                         

 

Środa

16.04.2025

 

I Śniadanie:

 Kanapka z szynką z indyka   

Składniki: chleb pszenno-żytni, szynka z indyka, masło ekstra  (z mleka)

Ogórek   

Rzodkiewka   

Pomidor   

Herbata owocowa   

Składniki: woda, cukier, herbata owocowa

Woda   

  

II Śniadanie

Płatki ryżowe na mleku   

Składniki: mleko krowie, 3,2% tłuszczu, płatki ryżowe

Pomarańcza              

 

Obiad:    

Zupa ogórkowa na wywarze warzywnym   

Składniki: woda, ziemniaki, ogórek kiszony, marchew, pietruszka, korzeń, seler korzeniowy, por, śmietana 18%  (z mleka), koperek, sól biała, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie

Gulasz wieprzowy z cebulką, kasza kuskus   

Składniki: karczek wieprzowy bez kości, kasza kuskus (pszenica), cebula, olej rzepakowy, masło śmietankowe  (z mleka), pieprz, sól biała, woda

Surówka z kapusty kiszonej z marchewką   

Składniki: kapusta kiszona, marchew, cukier, olej rzepakowy

Kompot owocowy   

Składniki: woda, mieszanka owocowa, mrożona, cukier

Woda    

  

Podwieczorek:

Kisiel truskawkowy do picia   

Składniki: woda, truskawki, skrobia ziemniaczana

Chrupki kukurydziane   

Ananas   

Arbuz   

Kakao   

Składniki: mleko krowie, 3,2% tłuszczu, kakao 16%, proszek

Kompot jabłkowy   

Składniki: woda, jabłko

Woda             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Czwartek

17.04.2025

I Śniadanie:

Kanapka z pastą makreli   

Składniki: makrela wędzona, chleb pszenno-żytni, cebula, masło ekstra  (z mleka)

Ogórek kiszony   

Papryka czerwona   

Szczypiorek   

Herbata owocowa   

Składniki: woda, cukier, herbata owocowa

Woda                             

 

II Śniadanie:

Płatki gryczane na mleku   

Składniki: mleko krowie, 3,2% tłuszczu, płatki gryczane

Kiwi                                    

 

Obiad:

Zupa ryżowa na wywarze warzywnym   

Składniki: woda, ryż biały, marchew, pietruszka, korzeń, seler korzeniowy, por, masło ekstra  (z mleka), sól biała, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie

Kopytka z gulaszem drobiowym   

Składniki: ziemniaki, późne, mięso z ud kurczaka, bez skóry, woda, mąka pszenna, typ 450, jaja kurze całe, cebula, skrobia ziemniaczana, olej rzepakowy

Surówka z marchewki z chrzanem   

Składniki: marchew, chrzan, śmietana 12%  (z mleka)

Kompot owocowy   

Składniki: woda, mieszanka owocowa, mrożona, cukier

Woda   

 

Podwieczorek: 

 

Galaretka owocowa   

Składniki: woda, galaretka owocowa, w proszku

Ciasteczka owsiane z bananem   

Składniki: płatki owsiane, banan, cukier, masło ekstra  (z mleka), soda oczyszczona

Jabłko   

Truskawki   

Kawa zbożowa na mleku   

Składniki: mleko krowie, 3,2% tłuszczu, kawa zbożowa (żyto, jęczmień)

Kompot jabłkowy   

Składniki: woda, jabłko

Woda         

 

Piątek

18.04.2025

 

I Śniadanie

Kanapka z pastą jajeczną   

Składniki: jaja kurze całe, chleb pszenno-żytni, masło ekstra  (z mleka)

Ogórek   

Kalarepa   

Pomidor   

Herbata owocowa   

Składniki: woda, cukier, herbata owocowa

Woda   

                      

 

II śniadanie:

  

Płatki jaglane na mleku   

Składniki: mleko krowie, 3,2% tłuszczu, płatki jaglane

Jabłko   

 

Obiad

Zupa jaglana z warzywami   

Składniki: woda, ziemniaki, marchew, pietruszka, korzeń, seler korzeniowy, por, kasza jaglana, masło ekstra  (z mleka), sól biała, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie

Kotlet mielony z tilapii panierowany   

Składniki: miruna świeża, filety bez skóry, jaja kurze całe, olej rzepakowy, bułka tarta (pszenica), mąka pszenna, typ 450

Ziemniaki gotowane   

Składniki: ziemniaki, sól biała

Ogórek kiszony   

Kompot gruszkowy   

Składniki: woda, gruszka

Woda   

Podwieczorek:

Bułka weka z masłem i powidłami  śliwkowymi   

Składniki: bułka paryska (angielka) (pszenica), powidła śliwkowe, masło ekstra  (z mleka)

Kiwi   

Banan   

Mleko krowie, 3,2% tłuszczu   

Kompot jabłkowy   

Składniki: woda, jabłko

Woda         

 

 

* alergeny wytłuszczono. W jadłospisie wyszczególniono alergeny występujące w produkowanych posiłkach zgodnie z rozporządzeniem arlamentu europejskiego i rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011roku. Jadłospis może ulec zmianie ze względu na różne okoliczności dostawy.

 

Data dodania: 2021-01-01 09:00:00
Data edycji: 2025-04-14 09:32:27
Ilość wyświetleń: 535
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji PublicznejElektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej
Logo Facebook
Facebook
Biuletynu Informacji Publicznej
Elektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej