Dzień | Menu | |
Poniedziałek 14.04.2025
|
I Śniadanie:
Kanapka z pieczywa graham z masłem Składniki: chleb pszenny graham, masło ekstra (z mleka) Szynka wiejska Ser gouda tłusty (z mleka) Sałata lodowa Składniki: sałata Ogórek Pomidor Herbata owocowa Składniki: woda, cukier, herbata owocowa Woda
II Śniadanie: Płatki orkiszowe na mleku Składniki: mleko krowie, 3,2% tłuszczu, płatki orkiszowe Ananas
Obiad:
Zupa fasolowa z ziemniakami Składniki: woda, ziemniaki, fasola biała, nasiona suche, marchew, pietruszka, korzeń, cebula, kiełbasa śląska, olej rzepakowy, czosnek, sól biała, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, majeranek Makaron z twarogiem Składniki: makaron pszenny bezjajeczny, ser twarogowy chudy (z mleka), cukier, masło ekstra (z mleka) Marchewka słupki Składniki: marchew Kompot gruszkowy Składniki: woda, gruszka Woda
Podwieczorek: Kanapka z masłem Składniki: chleb pszenno-żytni, masło ekstra (z mleka) Pasta z groszku Składniki: groszek zielony, mrożony, czosnek, oliwa, sól biała, pieprz Rzodkiewka Ogórek kiszony Papryka czerwona Mleko krowie, 3,2% tłuszczu Kompot jabłkowy Składniki: woda, jabłko Woda |
|
Wtorek 15.04.2025 |
I Śniadanie: Kanapka z pastą twarogową ze szczypiorkiem Składniki: chleb pszenno-żytni, ser twarogowy półtłusty (z mleka), jogurt naturalny, 2% tłuszczu (z mleka), koperek, szczypiorek, masło ekstra (z mleka) Papryka kolorowa Kalarepa Marchewka słupki Składniki: marchew Herbata owocowa Składniki: woda, cukier, herbata owocowa Woda
II Śniadanie: Płatki jęczmienne na mleku Składniki: mleko krowie, 3,2% tłuszczu, płatki jęczmienne Arbuz
Obiad: Zupa z lanymi kluskami Składniki: woda, kurczak, tuszka, marchew, pietruszka, korzeń, seler korzeniowy, por, jaja kurze całe, koperek, mąka pszenna, typ 450, natka pietruszki, liść laurowy, ziele angielskie, sól biała, pieprz Kotlet z kurczaka w panierce Składniki: mięso z piersi kurczaka, bez skóry, olej rzepakowy, jaja kurze całe, bułka tarta (pszenica) Ziemniaki gotowane z masełkiem Składniki: ziemniaki, masło ekstra (z mleka), sól biała Kalafior, gotowany w wodzie Kompot jabłkowy Składniki: woda, jabłko Woda
Podwieczorek: Strucla z makiem (pszenica, jajka, mleko) Kiwi Pomarańcza Mleko krowie, 3,2% tłuszczu Kompot owocowy Składniki: woda, mieszanka owocowa, mrożona, cukier Woda |
|
Środa 16.04.2025
|
I Śniadanie: Kanapka z szynką z indyka Składniki: chleb pszenno-żytni, szynka z indyka, masło ekstra (z mleka) Ogórek Rzodkiewka Pomidor Herbata owocowa Składniki: woda, cukier, herbata owocowa Woda
II Śniadanie Płatki ryżowe na mleku Składniki: mleko krowie, 3,2% tłuszczu, płatki ryżowe Pomarańcza
Obiad: Zupa ogórkowa na wywarze warzywnym Składniki: woda, ziemniaki, ogórek kiszony, marchew, pietruszka, korzeń, seler korzeniowy, por, śmietana 18% (z mleka), koperek, sól biała, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie Gulasz wieprzowy z cebulką, kasza kuskus Składniki: karczek wieprzowy bez kości, kasza kuskus (pszenica), cebula, olej rzepakowy, masło śmietankowe (z mleka), pieprz, sól biała, woda Surówka z kapusty kiszonej z marchewką Składniki: kapusta kiszona, marchew, cukier, olej rzepakowy Kompot owocowy Składniki: woda, mieszanka owocowa, mrożona, cukier Woda
Podwieczorek: Kisiel truskawkowy do picia Składniki: woda, truskawki, skrobia ziemniaczana Chrupki kukurydziane Ananas Arbuz Kakao Składniki: mleko krowie, 3,2% tłuszczu, kakao 16%, proszek Kompot jabłkowy Składniki: woda, jabłko Woda |
|
Czwartek 17.04.2025 |
I Śniadanie: Kanapka z pastą makreli Składniki: makrela wędzona, chleb pszenno-żytni, cebula, masło ekstra (z mleka) Ogórek kiszony Papryka czerwona Szczypiorek Herbata owocowa Składniki: woda, cukier, herbata owocowa Woda
II Śniadanie: Płatki gryczane na mleku Składniki: mleko krowie, 3,2% tłuszczu, płatki gryczane Kiwi
Obiad: Zupa ryżowa na wywarze warzywnym Składniki: woda, ryż biały, marchew, pietruszka, korzeń, seler korzeniowy, por, masło ekstra (z mleka), sól biała, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie Kopytka z gulaszem drobiowym Składniki: ziemniaki, późne, mięso z ud kurczaka, bez skóry, woda, mąka pszenna, typ 450, jaja kurze całe, cebula, skrobia ziemniaczana, olej rzepakowy Surówka z marchewki z chrzanem Składniki: marchew, chrzan, śmietana 12% (z mleka) Kompot owocowy Składniki: woda, mieszanka owocowa, mrożona, cukier Woda
Podwieczorek:
Galaretka owocowa Składniki: woda, galaretka owocowa, w proszku Ciasteczka owsiane z bananem Składniki: płatki owsiane, banan, cukier, masło ekstra (z mleka), soda oczyszczona Jabłko Truskawki Kawa zbożowa na mleku Składniki: mleko krowie, 3,2% tłuszczu, kawa zbożowa (żyto, jęczmień) Kompot jabłkowy Składniki: woda, jabłko Woda |
|
Piątek 18.04.2025
|
I Śniadanie Kanapka z pastą jajeczną Składniki: jaja kurze całe, chleb pszenno-żytni, masło ekstra (z mleka) Ogórek Kalarepa Pomidor Herbata owocowa Składniki: woda, cukier, herbata owocowa Woda
II śniadanie:
Płatki jaglane na mleku Składniki: mleko krowie, 3,2% tłuszczu, płatki jaglane Jabłko
Obiad Zupa jaglana z warzywami Składniki: woda, ziemniaki, marchew, pietruszka, korzeń, seler korzeniowy, por, kasza jaglana, masło ekstra (z mleka), sól biała, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie Kotlet mielony z tilapii panierowany Składniki: miruna świeża, filety bez skóry, jaja kurze całe, olej rzepakowy, bułka tarta (pszenica), mąka pszenna, typ 450 Ziemniaki gotowane Składniki: ziemniaki, sól biała Ogórek kiszony Kompot gruszkowy Składniki: woda, gruszka Woda Podwieczorek: Bułka weka z masłem i powidłami śliwkowymi Składniki: bułka paryska (angielka) (pszenica), powidła śliwkowe, masło ekstra (z mleka) Kiwi Banan Mleko krowie, 3,2% tłuszczu Kompot jabłkowy Składniki: woda, jabłko Woda |
|
|
* alergeny wytłuszczono. W jadłospisie wyszczególniono alergeny występujące w produkowanych posiłkach zgodnie z rozporządzeniem arlamentu europejskiego i rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011roku. Jadłospis może ulec zmianie ze względu na różne okoliczności dostawy. |
|
57-120 Wiązów
ul Pocztowa 4